četrtek, 24. junij 2010

Slavnostna otvoritev v klubu Sava, Breslau

Prvi veliki vrhunec kanadskega dela turneje je bila definitivno gala prireditev v klubu Sava v Breslau. Ceprav posteno utrujeni od naporne nocne voznje iz Windsorja, smo za nedeljo zbrali se dodatne atome moci in polni energije ze kaj kmalu po dvanajsti uri zaceli intenzivne priprave na nastop. Kot ponavadi se vse zacne s pripravami na domu - potrebno je vzeti nose, skornje, note, vsa glasbila,... Na oder je potrebno cimprej postaviti ozvocenje in ga seveda preizkusiti, potem se vse prilagoditi prostoru, da kdo ne oglusi ali prekmalu oddide.
Najprej kot vedno je na vrsti - kosilo. Prazen zakelj pac ne stoji pokonci...

Sledil je blagoslov in slavnostna otvoritev na celu z gostiteljico, predsednico drustva ga. Marijo Prilesnik, kot tudi z slovenskim veleposlanikom v Kanadi, zupanom ter se mnogimi pomembnimi gosti. Pevski del ansambla je zapel obe himni (kanadsko in slovensko) ter popestril blagoslov z dvema pesmima. Zatem so s pomocjo Francija nastopili tudi nasi najmlajsi potomci v Kanadi, ki so po slovensko (!!) deklamirali, peli in pri nas zbujali vale navdusenja. Res je lepo videti tako mlade, ki kot 3. ali celo 4. rod izven Slovenije ohranjajo slovensko besedo zivo.

Manjkal je se zadnji formalni del - razrez torte in prisel je cas tudi za nas ansambel. Slovenska polka in valcek pozeneta na plesisce vsakogar, ki se vsaj malo pocuti Slovenca, tako plesalcev res ni manjkalo. Pesem iz fantovskih grl pa se posebej na tej strani luze izvabi prenekatero solzo. Je lahko se lepse, kot videti nase prijatelje, ki zivijo dalec stran od domovine, a so s srcem se vedno tako njeni?!

Ko se je vecer ze prevesal v noc ... je nastalo se nekaj bolj zabavnih fotografij ... Med drugim tudi obiski iz Slovenije!
Da, vsem nam - tako Mariji kot ansamblu, se je zvecer kar odvalil kamen skrbi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar